torsdag 20 september 2012

Chokladdag

Choklad. Ibland har jag svårt att äta choklad, helt enkelt därför att det finns för mycket smaker i den. Min hjärna blir helt enkelt så förbluffad över alla de smaker som kommer samtidigt att jag helt enkelt bara kan äta en eller två bitar på hela kvällen. Idag kommer jag äta betydligt mer än så...

Det här har på sätt och vis varit sämsta dagen hittills. Inte för att någonting särskilt har hänt, utan snarare bristen på saker som händer. Jo, jag har gjort en del saker jag borde ha gjort för evigheter sedan, som att gå igenom min mail (över 150 olästa meddelanden på båda) till och med vågat öppna det som hade det skrämmande ordet "kandi" i rubriken (inget farligt, ett massutskick), svarat på en del och såvidare, men om jag skulle ta och fylla i i en bok vad jag har gjort idag, skulle det bli en blank sida. Och blanka sidor är inte bra när man är långt borta från alla man känner och man är stressad och ingenting fungerar som man vill.

Så för att komma ut ur detta deppiga skede försöker jag övertala mig själv om att allt kommer att bli bra och har bestämt följande:
- just nu finns det egentligen ingenting jag kan göra.
- om jag inte fått svar av någon från uni vad jag studera imorgon före kl. 12, går jag dit och frågar det jag är osäker på
- om det inte finns någonting just nu att göra för mig, kan jag lika bra fortsätta se på Private Practise resten av kvällen (har bara 2 avsnitt kvar på andra säsongen),  äta pez och lite extra choklad och känna mig allmänt onyttig, för idag är högst sannlikt en av mina sista lugna kvällar för ett tag. Kanske, om jag riktig kommer upp, ska jag baka kokostoppar. Mmmm...

Några kul fakta om choko, det bruna guldet i Schweiz:
- Folk äter uppskattningsvis hela 11.5 kg choklad per år här, nästan ett kilo per månad! Mest i hela världen.
- Chokon uppfyller hyllmeter efter hyllmeter i typ varje butik här, olika märken, olika smaker. Chokon har sin egen gång i butiken, skilt från godiset.
- De schweiziska chokladtillverkarna har ett eget förbund för att upprätthålla den god kvaliteten, nämligen Chocosuisse.


Jo, och vad annat bra; jag hade fått brev, från banken. Jo jag äger ett schweiziskt bankonto, som undertecknade det hela med yours faithfully. Schweizarna är nog effektiva, var där i förrgår och talade med en kille som sade han talade "a little English" varefter han plöjde igenom allt på perfekt engelska (an var så söt och snäll, jag slapp till och med betala öppningsavgiften för att fira mitt nyöppnade konto :) ) och idag fick jag brev.
Min färglada middag, sägs det inte att man ska äta färgglatt?

Men nu march iväg och äta, först middag, sedan choklad och annat gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar