Det är underligt hur olika människor kan få något att bli helt annorlunda. Kanske man börjar se saker på ett helt nytt sätt, trots att man sett det hundratals gånger förut. Jag kommer definitivt att ha andra sorters upplevelser denna vår. Inte för att hösten var dålig, men nu är det roligt att kunna äta frukost tillsammans, eller att tillsammans gå ut på en öl. För tillfället verkar det som om mitt största problem kommer att vara att hinna få saker gjorda, för att vi hela tiden blir och tala med mina kämpisar, för några dagar sedan chillade vi i matsalen i över 3 timmar, däribland tittandes på Mumin - både på svenska och franska och lärandes svärord, säkert en av de första sakerna man lär sig i ett nytt språk. Det intressanta var dock att den kanadensiska franskans svärord så gott som helt och hållet har sin grund i religiösa ord, medan den franska franskan fokuserar mera på kroppen... Fascinerande!

Igår gick jag, min kämpis, George och hans kämpis och Jenna ut på en öl (eller cider för min del). Tiden bara flög iväg och mitt i allt hade jag lovat ordna en finsk middag, medan Jenna o George ska ha en amerikansk. George fick mig dessutom att prova på en shot. Kort kan man säga att finska shottar är inget i jämförelse med de i Lausanne. Det närmaste man kommer en är kanske ässä mix, med passoa och salmare, huvudgrejen med shottar här verkar nämligen vara att blanda olika saker ihop och sedan svepa den.


Idag fortsatte bondningen med kämpisar, då jag, Jenna och hennes ena kämpis och en annan från Bourdo bestämde oss för att gå på den vanliga marknaden i centrum av Lausanne. Vi köpte ostar och bröd och allt möjligt skoj, och slutade dagen på bästa möjliga sätt en kall dag; med en varm kakao på le barbare.
En rolig sak var att det visade sig att Alberta, en av de nyinflyttade till Bourdo, är färdigutbildad kock med specialisering på bakverk, innan hon bestämde sig för att börja studera på Uni. Hon har en
blogg och till den räcker ett ord; Omnomnomn!!!

Vet inte om det är min nya kamera eller så känns allting bara just nu så färgglatt. Kanske de bara är det att det håller på att bli vår, eller så är det bara att inse att allting bara just nu är super och att man ska njuta medan det varar. Men en sak vet jag, smörgåsarna i butiken idag var inte en synvilla! Hur coola är de inte??
Men nu ska jag iväg och förtära mina underbara minibakelser, som blev mina för endast 1fr styck. Hoppas bara de är lika goda som de ser ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar